Zorgkosten plafond

Omzet-/Zorgkostenplafond

 

Let op: voor 2023 geldt er geen zorgkostenplafond meer voor PPW.
Iedereen kan zich weer aanmelden bij de praktijk.

Voor 2023 is het onderstaande verhaal dus niet meer van toepassing.

 

Er zijn drie groepen van zorgverzekeraars die een zorgkostenplafond hanteren. (Als gecontracteerde praktijk krijg PPW een bepaald budget van waaruit deze gecontracteerde praktijk zorg mag leveren. Dit kan zijn in een maximaal aantal te behandelen uren of een maximaal te vergoeden bedrag in euro’s. Het is aan de praktijk om deze plafonds te bewaken, bij overschrijding van het plafond keert de zorgverzekeraar niets uit.
Dit zijn:
A) De CZ-Groep (Uzovi-code 9664)
B) De Achmea- Zilverenkruis-groep [[ momenteel (dit bericht is geplaatst op 13-07-2023) kunnen wij geen verzekerden uit deze groep op onze wachtlijst plaatsen/ aanmeldstop. Wij hebben een aanvraag voor omzetplafond verhoging gedaan, wanneer dit toegewezen wordt zullen we deze melding verwijderen]].
C) De VGZ groep

Kijk in onderstaande tabel welke labels onder deze groepen vallen.

Wat wil dat nou eigenlijk zeggen ‘Het hanteren van een omzet-/zorgkostenplafond’ ?

Door deze omzet-/zorgkostenplafonds moet PPW dus gaandeweg het jaar steeds blijven monitoren of het Omzet-/Zorgkostenplafond in zicht dreigt te komen. Zo nodig een aanmeldstop in moet lassen.

Uiteraard is het zo dat PPW ten alle tijden de reeds lopende behandelingen af zal maken.

PPW zal duidelijk op deze website/pagina aangeven wanneer het omzet-/zorgkostenplafond van uw zorgverzekeraar is bereikt en we derhalve dus geen nieuwe aanmeldingen van deze verzekeraars meer aannemen.

Wanneer uw zorgverzekeraar niet in onderstaande tabel vermeld wordt, dan hanteert uw zorgverzekeraar geen omzetplafond en bent u te allen tijde van harte welkom voor een behandeling binnen onze praktijk.

Bent u verzekerd bij CZ en bezoeker van onze website. Leest u over de aanmeldstop? Graag willen wij u op weg helpen naar een mogelijke oplossing. Daarom hebben wij voor u de volgende informatie verzameld:

Bent u verzekerd bij deze CZ-groep en heeft u hulp nodig waar u zich (nog) wel aan kunt melden?  U kunt zich wenden tot de afdeling: CZ Zorgteam. Dit kan telefonisch op werkdagen, tijdens kantooruren, op telefoonnummer: (013) 594 91 10.
Naast telefonisch contact, kunt u ook contact opnemen met het CZ Zorgteam door op onderstaande link te klikken.

Contact met een adviseur van het zorgteam – CZ

Wij hopen dat we u met bovenstaande informatie toch verder hebben kunnen helpen.