Team ppw – Yvonne Menzel

 

Yvonne Menzel

(PPW-Gorredijk)
Mijn naam is Yvonne Menzel .

Ik ben geboren te Weert in 1968 en opgegroeid in Limburg .
Ik 1994 ben ik afgestudeerd als neuropsycholoog in Utrecht. Hierna heb ik gewerkt in de ouderenpsychiatrie, in de pijnrevalidatie, klinische behandeling van psychosomatiek, traumabehandeling en crisisadvisering .

Als persoon ben ik holistisch ingesteld . Dat wil zeggen dat ik hoofd en hart en lijf zie als eenheid. De balans hierin vinden en houden vind ik belangrijk en draag ik uit in mijn werk. Ik beschouw mijzelf hierbij als een soort tom tom. Ik kan je de weg wijzen als je die kwijt bent, of steun nodig hebt . Zelf bepaal je waar je heen wilt en heb je het stuur en het gaspedaal.

Ik maak gebruik van technieken uit de cognitieve gedragstherapie, sensori- motor therapie , hypnotherapie en ik pas vaak EMDR toe. In overleg met mijn cliënten en de problematiek die er is kiezen we welke behandelvorm passend en effectief is.