Team PPW – Hester van der Wal

Hester van der Wal

GZ-psycholoog

Mijn naam is Hester van der Wal en ik ben GZ psycholoog, cognitief gedragstherapeut en EMDR therapeut. Voordat ik 2009 startte met de postdoctorale opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog werkte ik bijna 11 jaar als orthopedagoog in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Nog steeds put ik uit deze bron van kennis en ervaring.

Sinds 2011 ben ik werkzaam als GZ psycholoog op verschillende plekken binnen de basis GGZ en de specialistische GGZ. Zowel in mijn eigen praktijk als in loondienst.

Ik probeer van iedere behandeling een behandeling op maat te maken. Uiteraard maak ik daarbij gebruik van bewezen effectieve behandelmethodieken (zoals cognitieve technieken, ACT, Mindfulness, EMDR), maar nooit volgens een standaard protocol. Dit doe ik altijd samen met jou. Samen proberen we jouw puzzel te maken. Daarbij kijken we naar het ontstaan van bepaalde gedragspatronen en welke functie dit gedrag heeft of heeft gehad. Als je snapt welke gebeurtenissen uit je leven je gevormd hebben, ben je meestal ook beter in staat deze gedragspatronen te doorbreken.

In principe behandel ik alle mogelijke voortkomende psychische problematiek maar de rode draad in al mijn behandelingen is het vergroten van de zelfcompassie (het vermogen jezelf met mildheid op te vangen na een tegenslag). Dit vanwege het feit dat zelfcompassie stressregulerend werkt en daarom kan bijdragen aan het versterken van mentale veerkracht en voorkomen van psychische problemen.

Mijn stijl is oprecht geïnteresseerd, empathisch, soms confronterend/direct, gelijkwaardig, toegankelijk, open-minded, stevig.