Team ppw – Femke Oostra

 

Femke Oostra

(PPW-Groningen)

 

Mijn naam is Femke Oostra, GZ-psycholoog. De afgelopen jaren heb ik gewerkt op verschillende werkplekken en met uiteenlopende doelgroepen (o.a. forensische psychiatrie, angst en depressie, persoonlijkheidsproblemen, AD(H)D en ASS), waardoor ik ervaring heb opgedaan met het behandelen en de diagnostiek van diverse problemen.

Ik denk dat mijn kracht als behandelaar ligt in het aansluiten bij de individuele behoeftes en wensen van de cliënt. Samen met de cliënt probeer ik te kijken hoe de klachten zich hebben kunnen ontwikkelen vanuit zowel de huidige omstandigheden als ook de verdere voorgeschiedenis. Mogelijk dat er namelijk pijnlijke gebeurtenissen zijn geweest die nog niet goed verwerkt zijn en de huidige klachten in stand houden. Ik vind het iedere keer weer een uitdaging om een cliënt weer in zijn of haar kracht te zetten. Ik werk inzichtgevend en ervarings- en oplossingsgericht en gebruik technieken vanuit o.a. cognitieve gedragstherapie, inzichtgevende therapie, EMDR, Acceptance and Commitment Therapy en Mindfulness.

Mijn affiniteit ligt bij het behandelen van angst en trauma, hechtings- en persoonlijkheidsproblemen, rouw, depressie en identiteitsproblemen.

Femke Oostra (1985)