Team ppw – Erna van de Vooren

 

Erna van de Vooren

(PPW-Groningen)
Mijn naam is Erna van de Vooren en ik ben sinds 2011 werkzaam als GZ psycholoog. Ik ben gestart bij een kleine groepspraktijk en werk momenteel bij PPW en een middelgrote GGZ instelling.

In mijn werk pas ik elementen toe vanuit Acceptance and Commitment Therapy, mindfulness, cognitieve gedragstherapie, schematherapie en EMDR. Daarnaast ben ik in september 2018 gestart met een drie-jarige opleiding Kortdurende Dynamische Psychotherapie (www.vkdp.nl​), vanuit welk kader ik veel werk. Deze methode stelt centraal dat mensen vaak de neiging hebben bepaalde gevoelens niet te willen voelen en dat het uit de weg gaan van die gevoelens ervoor zorgt dat klachten zich ontwikkelen. Vanuit deze benadering help ik je de mechanismen te herkennen waarmee je gevoelens weg houdt, zodat je deze onderdrukte gevoelens vervolgens bewust kan ervaren. Dit leidt er toe dat patronen die een negatieve invloed op je hebben worden doorbroken en je weer regie over je eigen leven krijgt. Daarnaast leidt dit vaak tot hechtere relaties en een beter gevoel over jezelf.

Mijn werkwijze is steunend, confronterend waar nodig, gericht op samenwerking en het mobiliseren van je eigen kracht.

Erna van de Vooren (1981)