Roos Pals

Roos Pals

Psycholoog, ACT coach,
Psychosociaal therapeut & draagconsulent

Roos is psycholoog, psychosociaal therapeut en ACT-coach. ACT (Acceptatie & Commitment Therapy) is een behandelmethode waarbij het draait om het toelaten van lastige situaties, gedachten en gevoelens zodat er ruimte ontstaat om te doen wat echt belangrijk voor je is. 

In een ACT-traject werk je aan het verhogen van jouw psychologische flexibiliteit. Een belangrijk uitgangspunt van ACT is dat je je gedachten, gevoelens en sensaties niet hoeft te veranderen. Er wordt vooral gekeken naar “werkbaarheid”. Wat is helpend, waar heb je last van, en hoe kan er een vriendelijke, accepterende houding worden aangenomen ten opzichte van gevoelens, gedachten en lichamelijke gewaarwordingen? Daarnaast wordt er in een ACT traject aandacht gegeven aan wat belangrijke waarden voor je zijn en hoe je kunt gaan handelen naar je waarden. Waar wil je naar toe in het leven en wat staat je in de weg?

Roos is aangesloten bij SpecialistenNet en ze werkt bij PsyTrans, een psychologenpraktijk voor transgenderzorg. Daarnaast is Roos draagconsulent en leert ze ouders (of verzorgers) hoe ze veilig en ergonomisch hun kind kunnen dragen met een draagdoek of draagzak. Voor meer informatie kun je kijken op www.specialistennet.com, www.psytrans.nl en www.roospals.nl.