Riki Kleene

Riki Kleene

Geestelijk verzorger

Het levenspad dat je bewandelt is niet altijd mooi geplaveid. Door allerlei omstandigheden kunnen zich levensvragen of vragen rondom zingeving aandienen. Dan is het fijn om in contact te komen met iemand die oprecht luistert en niet oordeelt. Om samen stil te staan bij de betekenis die de situatie voor je heeft. Als coach en geestelijk verzorger wandel ik graag een eindje met je mee.

Hallo, ik ben Riki. Sinds 2013 heb ik een premaster en masteropleiding gevolgd op het gebied van religie, gezondheid en welzijn. Hiervoor liep ik als geestelijk verzorger stage in het UMCG en bezocht patiënten die behoefte hadden aan een gesprek of waarbij de zorgverleners de inschatting maakten dat een bezoek van een geestelijk verzorger op prijs zou worden gesteld. In het kader van deze opleiding deed ik in het ziekenhuis afstudeeronderzoek naar de manier waarop volwassen vrouwelijke patiënten tijdens hun verblijf op de IC spirituele zorg hebben ervaren.

In 2020 behaalde ik de graad Master of Arts in Theologie en Religiewetenschappen (Religion, Health and Wellbeing), met als specialisatie Geestelijke Verzorging.

In mijn jeugd heb ik een eetverslaving gehad. Dit heeft mij geïnspireerd om te gaan werken aan mijn eigen gezondheid en welzijn. Hierdoor ben ik gaan ontdekken wat belangrijk voor mij is in het leven. Dat pad bewandel ik sinds mijn 26ste. In de loop der jaren heb ik allerlei vormen van coaching zelf mogen ervaren. Het heeft mijn leven verrijkt. Mijn eigen ervaring, maar ook ziekte van naasten, stimuleren mij voortdurend om te blijven zoeken naar verbetering en blijdschap.

Ondertussen voel ik me energieker dan ooit. Ik wandel graag, al sinds mijn jeugd. Door letterlijk een pad te bewandelen in de buitenlucht, kun je waarnemen wat binnen en buiten aanwezig is. Tijdens een wandeling kun je praten maar ook samen stil zijn. Door aandacht te geven en stil te staan bij wat er leeft, kan je innerlijke ruimte groter worden. Ik help anderen ook graag om dat te bereiken.

www.rikikleene.nl