Margot Lotgerink

Margot Lotgerink

GZ-psycholoog

Mijn naam is Margot Lotgerink, en ik ben de oprichtster en eigenaar van Psychologie Praktijk Lotgerink. Mijn studie psychologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht rondde ik af in 1995, en sindsdien ben ik werkzaam als psycholoog in diverse functies.

Sinds 2001 werk ik als vrijgevestigd psycholoog in de Basis Geestelijke Gezondheidszorg. Daar biedt ik hulp aan mensen met uiteenlopende klachten en problemen. Hierbij valt te denken aan angsten, depressieve gevoelens, overspannenheid, dwangmatig handelen of gedachten die steeds terugkomen. Ook slaapstoornissen, eetproblemen of psychische klachten als gevolg van ernstige ziekten, rouw en traumatische gebeurtenissen kunnen aanleiding zijn om hulp te vragen. In de praktijk wordt hulp geboden aan zowel volwassenen als jeugdigen.

De afgelopen 14 jaar was de praktijk gevestigd op twee locaties in Drenthe, en vanaf 2024 ben ik gestart in Groningen.
Met huisartsen, collega’s en overige eerstelijns zorgaanbieders bestaat een intensieve samenwerking. Overleg, consultatie en verwijzing staan daarin centraal Doelgerichtheid, samenwerking, respect, rust en gelijkwaardigheid zijn kenmerkend voor mijn benadering.

Mijn werkwijze is inzichtgevend en ervarings- en oplossingsgericht van aard, waarbij ik gebruik maak van technieken uit o.a.
cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, Acceptance and Commitment Therapy, schematherapie en EMDR.
Ik beschik over diverse kwalificaties (psycholoog NIP, GZ- psycholoog, Eerstelijnspsycholoog, EMDR) en ben aangesloten bij de beroepsvereniging van psychologen ( LVVP). Kwaliteitsbewaking en deskundigheidsbevordering zijn belangrijke aandachtspunten . In dat verband maak ik deel uit van twee intervisiegroepen en volg de nodige bijscholingen en/of trainingen bij erkende opleidingsinstituten.

Margot Lotgerink
GZ-psycholoog
Psychologie Praktijk Lotgerink

www.psychologiepraktijklotgerink.nl